Doğrudan Satış ile piramit düzenler arasında ne fark var?

Tüm dünyada uygulanan saygın bir satış yöntemi olan doğrudan satış adını kullanmak suretiyle çıkar sağlamak isteyen kötü niyetli kişilerin oluşturduğu ve kişileri dolandıran piramit düzenlere karşı tüketicilerin dikkatli olması gerekir. Hiçbir yasal dayanağı olmayan bu düzenler sahtedir ve her zaman kaybettirir. Yasal bir doğrudan satış işi ile gizlenmiş bir piramit düzen arasında farkı anlamak için şu üç soruyu sormak gerekir;
a. Katılmanız için ne kadar para isteniyor? Başlama maliyeti nedir?
Maliyet yüksekse dikkatli olun.Doğrudan satış şirketlerinde genellikle başlama ücreti azdır. Bu şirketler kolay ve ucuz bir şekilde satışa başlamanızı isterler. Piramit düzenler ise tüm karlarını yeni katılanlar sayesinde elde ettikleri için katılma maliyeti yüksektir.
b. Satamadığınz ürün olursa şirket bunları geri alıyor mu?
Bu tür piramit düzenler değeri ve kalitesi şüphe götürecek, göstermelik ürünler de pazarlayabilirler. Satılmayan ürünler elinizde kalacaksa dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu ürünleri iade edemezsiniz. Yasal doğrudan satış şirketlerinde ise bu güvence her zaman vardır.
c. Şirket ürünlerini tüketiciye satıyor mu?
Bu sorunun cevabı olumsuz ise dikkatli olunmalıdır. Çünkü doğrudan satış tüketicilere satış yaparak bir pazar oluşturmaya dayanır, yani rekabet edebilecek fiyatlara sahip, kaliteli ürünler gerektirir. Piramit düzenlerde ise ürünü kullanacak kişilerle hiç ilgilenilmez. Yeni katılanlara, kullanışlı ve uygun fiyatlı oldukları için değil, işe başlamak için satın almaları gerektiği için büyük miktarda satış yapılarak kar elde edilir.

BioBellinda bu sistem içerisinde en hızlı büyüyen ve en güvenilir markadır. Sizde bu aileye katılarak hem sağlıklı temizliğe terfi edin hemde bu işten gelir elde edin.
BioBellinda Ürünlerinin ücretsiz katoloğu yada siparişler için " dost5881@hotmail.com " 'a mail atabilirsiniz.!
Önceki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »
iklan banner